30 Eylül 2014 Salı

Hayatımızdaki Matematik


Screen-Shot-2013-10-28-at-21.54.23Her ne kadar öğrenciler ve insanlar biz matematiği nerede kullanıyoruz şeklinde soru sorsalar da öğretmenlerin bunu anlatmaları oldukça zordur. Çünkü matematik algıları bunu anlayabilecek düzeye erişmemiştir.
Bununla birlikte kimi insanlar matematiğin icat edildiğini, kimi insanlar ise matematiğin keşfedildiğini düşünür. Bunun için bile bir çok münazara ve tartışma yapılmıştır. Fakat ne olduğu halen belirlenememiştir. Sanırım aşağıda izleyeceğiniz görüntüler matematiğin keşfedildiğine bir kanıt olabilir.
Günlük hayatımızda bir çok alanda matematiği kullanırken bunlardan sadece birkaç tanesi seçilerek gösterilmiş. Sol tarafta matematiksel formülü varken orta kısımda geometrik yorumunu izliyoruz, sağ tarafta ise günlük hayatta karşılaştığımız alan görüntülenmiş.
“Mathematics, rightly viewed, possesses not only truth, but supreme beauty — a beauty cold and austere, without the gorgeous trappings of painting or music.” —
ise yukarıdaki sözü ile “Matematik doğru açıdan bakıldığında, sadece gerçeğe değil ulvi bir güzelliğe de sahiptir. Bu güzellik soğuk ve serttir, resmin veya müziğin göz kamaştırıcı süslerinin olmadığı bir güzellik.” şeklinde bir açıklama yapmıştır.
http://vimeo.com/77330591

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder